angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Sirop aromat din fructe de soc și zmeură

sirop aromat de soc cu zmeura

Această rețetă de sirop aromat din fructe de soc, zmeură și frunze de cireș și zmeur este un amestec rafinat de arome de pădure și grădină, perfect pentru iubitorii gusturilor naturale și complexe. Combinarea fructelor coapte cu frunze aromate și un sirop delicat rezultă într-o băutură intens parfumată, cu note ușor acrișoare, floral-fructate. Este o rețetă versatilă, ideală pentru a fi savurată rece, diluată cu apă plată sau minerală, dar și adăugată în ceaiuri sau deserturi.

Prepararea atentă în două etape – prin infuzarea separată a fructelor și zmeurei – oferă un gust stratificat și clar, fără conservanți artificiali. Pasteurizarea ușoară asigură o păstrare sigură în pivniță, iar cantitatea este ideală pentru porții mici, de calitate, perfecte de oferit și cadou.

Ingrediente:

  • 150 g fructe de soc negru
  • 30 g frunze de cireș (aproximativ 55 de bucăți)
  • 30 g frunze de zmeur (aproximativ 20 de bucăți)
  • 150 g zmeură
  • 750 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 2 lingurițe de suc de lămâie

Mod de preparare:

Curăță fructele de soc de pe ciorchini, spală-le și lasă-le să se usuce. Spală și usucă frunzele de cireș și de zmeur. Toarnă 500 ml de apă într-o oală. Adaugă fructele de soc, frunzele de cireș și de zmeur. Amestecă totul bine, adu la fierbere și fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Apoi lasă să se răcească și strecoară bine (de exemplu, printr-o bucată de tifon).

Spală și usucă zmeura. Toarnă 250 ml de apă într-o oală și adaugă zahărul. Fierbe împreună până obții un sirop dulce, apoi toarnă-l fierbinte peste zmeură. Amestecă și zdrobește zmeura cu o lingură. Lasă să se răcească și strecoară bine (de exemplu, printr-o bucată de tifon).

La final, combină cele două sucuri răcite. Adaugă sucul de lămâie și amestecă bine. Toarnă sucul aromat obținut în borcane curate și uscate. Închide-le ermetic și pasteurizează timp de 7 minute. Lasă-le să se răcească și depozitează-le într-o pivniță întunecoasă.

Ingrediente suficiente pentru 2 borcane a câte 400 ml.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară