angela.
10 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Carne de porc marinată cu smântână acră, ceapă și în 10 minute ai prânzul perfect

chiftelute moi din carne de porc

Când ai poftă de ceva sățios, dar nu vrei să petreci ore întregi în bucătărie, această rețetă este alegerea ideală. Combinația de carne fragedă, ceapă caramelizată și smântână fermentată oferă un echilibru delicios între gust intens și textură cremoasă. Se prepară rapid, cu ingrediente simple pe care le ai, cel mai probabil, deja în casă.

Este genul de mâncare rustică, de casă, care aduce aminte de mesele făcute de bunica. Merge perfect într-o zi mai rece sau când vrei să impresionezi fără bătăi de cap. Se poate servi cu aproape orice garnitură și e garantat că va aduna toată familia la masă.

De ce avem nevoie:

  • 500 g carne de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 ouă
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri de smântână fermentată
  • 4 linguri de făină albă
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Tăiem carnea de porc în cubulețe. Într-un bol, amestecăm carnea tăiată, ceapa tăiată în jumătăți de rondele, smântâna fermentată, făina, ouăle, sarea și piperul după gust. Omogenizăm bine totul.

Încălzim uleiul într-o tigaie. Cu ajutorul unei linguri, luăm din compoziție și o punem în tigaia încinsă. Prăjim pe ambele părți până devin aurii și carnea este bine gătită.

Servim carnea imediat după prăjire. Se poate acompania cu garnituri variate, cum ar fi cartofi fierți, orez sau paste.

Această rețetă de carne de porc cu smântână fermentată și ceapă este soluția perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă. Este un mod delicios și simplu de a pregăti o carne suculentă, plină de savoare, pe care toți o vor adora.

Poftă bună!

🔪 Tăiați carnea în bucăți mici și egale – se vor găti uniform și mai repede, fără riscul ca unele să rămână crude la interior.

🧅 Ceapa se taie în jumătăți de rondele subțiri – astfel se va carameliza ușor și va oferi un gust dulceag perfect în contrast cu carnea.

🔥 Nu aglomerați tigaia – prăjiți în tranșe, dacă e nevoie, pentru ca fiecare bucată să se rumenească frumos și să nu fiarbă în loc să se prăjească.

Tags: Retete cu carne de porc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară