angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Chiftele din cartofi – ies foarte gustoase. Musafirii o să vă ceară rețeta!

Chiftele din cartofi

Chiftelele de cartofi nu sunt un fel de mâncare nou în bucătăria mondială. Mulți oameni cunosc deja clătitele cu cartofi – un fel de mâncare național clasic din bucătăria belarusă și poloneză. Cu toate acestea, clătitele cu cartofi pot fi foarte diferite de chiftelele de cartofi.

Principala diferență constă în metodele de gătit. Chiftelele pot fi făcute din piure de cartofi rămase de la ultima cină. In schimb, clatitele din cartofi de care va spuneam mai devreme, sunt făcute din cartofi răzuiți pe o răzătoare grosieră.

Dacă nu mai ai carne tocată acasă, dar trebuie să pregatesti ceva super rapid, folosește rețeta de chiftele de cartofi.

Ingrediente pentru chiftelele de cartofi:

  • cartofi – 4 buc.;
  • pesmet – 80 g;
  • parmezan – 100 g;
  • pătrunjel – o legatura;
  • ouă – 2 buc.

Ingrediente pentru sos:

  • mărar – 1 legatura;
  • smântână – 2 linguri
  • maioneza – 1 lingura
  • usturoi – 2 catei
  • pastă de roșii – 1/2 linguriță
  • boia — dupa gust
  • sos de soia – 1 linguriță (optional)

Prepararea chiftelelor de cartofi:

Fierbeți cartofii până se înmoaie, curățați-i de coajă și faceți un piure din ei. Se toarnă pesmetul în piure și se amestecă.

Radeti parmezanul pe razatoarea mica și adaugati în amestecul de cartofi. Tăiați pătrunjelul și adăugați-l și pe acesta la amestec.

Spargeti ouăle în piure, adăugați sare și piper și amestecați bine ingredientele. Formăm mici chiftele din amestecul de cartofi.

Se încălzește ulei într-o tigaie și se așează chiftelele în el. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până se rumenesc.

În acest moment, pregătiți sosul – tocați mărarul, amestecați cu smântână. Zdrobiți usturoiul, puneți-l în smântână, adăugați maioneză. Turnați pasta de roșii, boia de ardei și sos de soia în sos, amestecați bine.

Se recomanda servirea acestor chiftele cu acest sos. Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt grecesc dacă se dorește. Pofta buna!

Tags: Retete de chiftele

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară