Dacă vă place să preparați deserturi de casă, această rețetă cu siguranță o să vă placă. Nu întotdeauna avem timp sau posibilitatea de a face un aluat dulce care să fie moale și delicat.
De obicei, este necesar să respectăm gramaje stricte și temperaturi precise ale ingredientelor. Ce pot face gospodinele care pur și simplu doresc să savureze un ceai cu un desert interesant și de casă?
În acest caz, vă propunem rețeta unui desert din piscoturi.
Ingrediente pentru desert:
- piscoturi– 250 g;
- ciocolată cu lapte – 60 g;
- lapte – 1 l;
- ciocolată albă – 60 g;
- amidon de porumb – 4 linguri;
- praf de budincă de vanilie – 75 g.
Mod de preparare:
Împărțim piscoturile astfel încât să se potrivească în forma de copt, formând baza și marginile viitorului desert.
Tapetăm forma cu folie alimentară. Înmuiați fiecare biscuite într-un bol cu 200 ml de lapte. Așezăm piscoturile în formă, formând baza și pereții desertului.
Turnăm 800 ml de lapte într-o cratiță, amestecăm cu amidonul și praful de budincă de vanilie.
Fierbem laptele la foc mic, amestecând constant. Trebuie să obținem o compoziție groasă. Odată ce laptele s-a îngroșat, luăm cratița de pe foc și turnăm compoziția în două boluri. Cantitatea de compoziție din fiecare bol trebuie să fie egală.
Într-un bol adăugăm ciocolata albă, iar în celălalt ciocolata cu lapte. Topim ciocolata în compoziția fierbinte, amestecând bine cu un tel.
După ce ciocolata s-a amestecat complet cu crema de lapte, turnăm amestecul peste baza din piscoturi. Mai întâi turnăm compoziția cu ciocolata cu lapte, apoi pe cea cu ciocolata albă.
Nu uităm să distribuim uniform fiecare strat pe întreaga suprafață cu o spatulă. Acoperim partea superioară a desertului cu piscoturile rămase, înmuiate în prealabil în lapte. Lăsăm desertul în frigider timp de 4 ore.
Pofta buna!