angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Cea mai bună franzelă de casă: nu mai cumpăr pâine de la magazin și vă dau și vouă rețeta

franzela facuta acasa

Această rețetă simplă și delicioasă de pâine de casă este perfectă pentru oricine dorește să pregătească o pâine moale, gustoasă și proaspătă, fără eforturi mari. Ingredientele sunt accesibile, iar procesul de preparare este ușor de urmat, chiar și pentru începători.

Rezultatul este o pâine cu crustă aurie și miez pufos, care va fi pe placul întregii familii, mai ales al copiilor. În plus, această pâine rămâne proaspătă pentru o perioadă îndelungată, fiind ideală pentru mesele de zi cu zi.

Ingrediente:

  • Făină – 600 g
  • Apă caldă – 340 ml
  • Ulei de măsline – 30 ml
  • Drojdie uscată – 10 g
  • Sare – 1 linguriță

Preparare:

Amestecați 600 de grame de făină, 340 ml de apă caldă, 30 ml de ulei de măsline, drojdie uscată, 1 linguriță de sare. Frământați aluatul.

Ungeți cu ulei. Lăsați într-un loc cald timp de 1 oră.

Cea mai bună franzelă de casă:Aluatul a crescut bine.

Cea mai bună franzelă de casă:Împărțiți în 3 părți.

Cea mai bună franzelă de casă:Dați forma de franzela. Lăsați timp de 20 de minute.

Cea mai bună franzelă de casă:Faceți tăieturi cu o lamă sau cu un cuțit ascuțit. Ungeți cu apă și presărați puțină făină deasupra.

Coaceți timp de 25-30 de minute la 200°C.

Cea mai bună franzelă de casă:Pofta buna!

Cea mai bună franzelă de casă:Rezultatul va fi pe placul tuturor, mai ales al copiilor.

Cea mai bună franzelă de casă:

Apa nu trebuie să fie prea fierbinte, pentru a nu omorî drojdia. Ideal, temperatura apei ar trebui să fie între 35-40°C, ceea ce permite drojdiei să se activeze corect și să ajute aluatul să crească.

Nu grăbiți procesul de creștere. Aluatul trebuie să fie lăsat într-un loc cald pentru cel puțin o oră, până când își dublează volumul. Acest lucru va contribui la o pâine mai pufoasă și mai aerată.

Nu uitați să faceți tăieturi ușoare pe suprafața pâinii înainte de a o coace. Acestea ajută la dezvoltarea unei cruste uniforme și adaugă un aspect plăcut pâinii, dar și la o coacere mai uniformă.

Tags: Rețete cu aluatRetete de paine

Alte informații utile:

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata delicioasa de conuri de pin
Rețete

Dulceață naturală din conuri de pin pentru iarnă

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

sirop de brad cu zahar brun
Rețete

Sirop din muguri de brad sau molid, rețetă cu zahăr alb sau brun

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară