angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Mere în jeleu, pentru iarnă: rețeta este preferata mea pentru ca este foarte gustoasă

Mere in jeleu

Dupa aceasta reteta se poate obtine o dulceata de mere delicioasa si aromata, cu un gust acrisor placut, merele nu se „desfac bucati” si feliile de mere isi pastreaza bine forma, iar gustul merelor seamana cu merele coapte la cuptor.

Ingrediente:

  • Mere – 2 kg
  • zahăr – 1 kg
  • Pectină – 20 gr
  • Acid citric – 3/4 linguriță.
  • Scorțișoară – 1 baton sau 1 linguriță (scortisoara macinata)

Preparare:

Spăl merele, scot cotorul si le tai în 4. Daca merele sunt mari, atunci le tai in 6 parti, nu le tai foarte marunt. Cântăresc merele tăiate felii. Am 2 kg de mere si le pun intr-o cratita pentru gatit. Iau 1 kg de zahar si turnam 4 linguri, si il dau deoparte deocamdata.

Presărăm felii de mere cu zahăr – 500 g la 1 kg de mere, am 2 kg de mere si am folosit 1 kg de zahar. Puteti reduce cantitatea de zahar daca vi se pare prea dulce.

Il las pe masa cam 2 ore. In acest timp, amestec de 1-2 ori, merele ar trebui sa elibereze putin suc si zaharul sa inceapa sa se dizolve. Au trecut 2 ore. Adăugați 20 g de pectină de mere la zahărul pus deoparte.

Și adaug o linguriță rasă de acid citric pentru ca merele să nu fiarbă în timpul gătitului și să-și păstreze forma. În loc de acid citric, puteți adăuga o lingură de suc de lămâie.

Il pun pe foc si il gatesc mai intai la foc foarte mic. La început, nu amestec merele, ci doar le ridic ușor de jos cu o lingură pentru a nu arde merele și zahărul. Pe măsură ce merele se încălzesc, vor elibera zeamă și apoi vor fi amestecate cu grijă.

Zaharul este complet dizolvat si adaug un baton de scortisoara. Puteți adăuga doar scorțișoară măcinată după gust, eu de obicei adaug 1 linguriță.

După fierbere, gătiți merele la foc mediu timp de 3 minute, amestecând din când în când. Este imposibil să gătiți prea mult dulceața, în timpul gătirii lungi, proprietățile pectinei sunt distruse și dulceața nu va fi groasă. Dupa 3 minute scot scortisoara (daca e baton), amestec merele si sting focul.

Și am pus merele în borcane curate, sterilizate. Sigilez cu grija sa nu fie goluri si turnam siropul pentru ca merele sa fie complet acoperite.

Acopar cu capace. Intorc borcanele, le acopar cu o patura si le las la racit. La început, „dulceața” ți se pare subțire, dar pe măsură ce se răcește, se va îngroșa. Gustul merelor amintește de merele coapte la cuptor, dar în jeleu de mere.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară