angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Plăcinte pufoase, umplute cu ton și legume: incredibil de bune și moi!

placinte-cu-ton-6

Plăcintele cu pește sunt considerate dificil de preparat. Peștele trebuie curățat, oasele îndepărtate, tăiate sau tocate – sunt destule griji aici. Dar dacă folositi conservele potrivite, nu va fi aproape nicio diferență de gust și aproape că nu va fi nevoie de timp de preparare. Hai să facem asta.

Ingrediente pentru o singură porție de plăcinte:

  • 300 de gr de făină
  • 1 lingură de drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr și sare
  • 1 ou
  • 20 ml ulei
  • 200 ml lapte cald
  • 1/2 ardei gras
  • 100 gr conserva de ton
  • 100 gr porumb la conserva
  • 100 gr de ceapă
  • Cascaval ras
  • Pătrunjel

Mod de preparare:

Pentru pregatirea aluatului – se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga zaharul si sarea. De îndată ce încep să lucreze, cerne făina. Amestecă și sparge un ou in aluat. Lăsați aluatul finit sub folie 20 de minute, iar în timp ce crește, faceți rapid umplutura.

Tocați mărunt ceapa roșie și ardeiul gras, apoi începeți să le prăjiți într-o tigaie.

Prăjirea timp de 5 minute este suficientă pentru legume. Acum asamblam placintele: adaugam la legumele prajite, o conserva de ton, porumb si ierburi.

Aluatul a crescut, puteți face plăcinte. Întindeți o foaie mare și împărțiți în 6 părți. Folosim 2 triunghiuri pentru partea de sus si de jos a placintelor, repartizand umplutura intre ele sau lasand un plic gol.

Prăjiți placintele într-o tigaie pe ambele părți.

Există 2 variante pentru prepararea plăcintelor: prăjiți-le direct cu umplutura, sau faceți plicuri goale și adăugați umplutura mai târziu. Vezi după gustul tău.

Plăcintele finite rezulta a fi surprinzător de suculente, aromate si satioase. Daca le prajiti fara umplutura si mai apoi faceti un„buzunaraș” pentru umplutura, ungeti marginea placintei (unde ati facut buzunarul) cu maioneza si mai apoi dati prin cascaval ras.

Rețeta este universală: schimbați pur și simplu umplutura și veți avea un nou gust. De exemplu, tonul si legumele pot fi înlocuite cu carne tocată prăjită.

Tags: Retete de placinte

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară