angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Plăcințele din cartofi umplute cu carne – este o rețetă simplă dar foarte gustoasă și cu o preparare rapidă

placintele din cartofi umplute cu carne

Aceste plăcinte cu umplutură de carne de porc și cartofi sunt o combinație perfectă între gustul sățios al cărnii și textura moale a aluatului de cartofi. Prepararea lor nu este deloc complicată, iar rezultatul este o gustare caldă și delicioasă, ideală pentru a satisface pofta de mâncare în orice moment al zilei.

Plăcintele prăjite sunt crocante la exterior și moi și suculente la interior, oferind o adevărată explozie de arome. Sunt excelente pentru o masă de familie sau pentru a surprinde musafirii cu un preparat tradițional și plin de savoare. Poftă bună!

Ingrediente aluat de cartofi:

  • 860 g cartofi
  • 4 linguri de făină + 4 linguri pentru presărat
  • 1 ou
  • 1 lingură de zahăr
  • sare, piper după gust

Umplutură:

  • 2 cepe
  • 450 g carne de porc fiartă
  • sare, piper după gust
  • ulei pentru prăjit

Preparare umplutură:

Într-o tigaie, încălzesc uleiul și călesc ceapa tăiată mărunt până devine aurie. Adaug ceapa la carnea de porc fiartă și tocată prin mașina de tocat. Condimentez cu sare și piper după gust și amestec bine.

Preparare aluat de cartofi:

Curăț cartofii, îi tai bucăți și îi fierb în apă cu sare și o frunză de dafin până se înmoaie. Apoi îi transform în piure. Adaug imediat făina în cartofii fierbinți și amestec. După ce cartofii se răcesc, adaug oul, piperul, sarea și zahărul, apoi amestec totul.

Presar făină pe masă, așez aluatul, îl rulez sub formă de cilindru și îl împart în bucăți egale, formând bile.

Bile din aluat de cartofi

Dintre bile întind turtițe și pun umplutura. Formez plăcintele, sigilând bine marginile aluatului.

Formarea plăcintelor

Într-o tigaie, încălzesc uleiul și prăjesc plăcintele pe ambele părți până devin aurii. Le scot pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Prăjirea plăcintelor

Poftă bună!

Plăcintele gata de servit

Tags: Retete de placinte

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară