angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de caramel sărat: excelentă pentru iubitorii de dulce

prajitura cu blat de cacao si crema caramel

Acest tort nu îl recomand oricui, ci doar celor care iubesc prăjiturile cu adevărat dulci. Dar dulci, dulci rău.

Tortul de ciocolată cu bucăți de ciocolată l-am înțepat cu un băț pentru frigărui și, un pic inspirată de tortul Tres leches, l-am înmuiat cu lapte condensat. Am pus doar câteva linguri și totuși dulceața a fost foarte pronunțată. Dacă nu îți plac prăjiturile atât de dulci, poți omite complet pasul de a înmuia tortul și să renunți la adăugarea ciocolatei. Prăjitura va fi oricum umedă și delicioasă, dar mult mai puțin dulce.

Peste tortul de ciocolată am pus un strat de cremă de frișcă cu caramel. Nu am folosit toată crema, am pus doar jumătate dintr-o conservă. Am avut caramel cu aromă de advocaat și consider că, în final, acest gust s-a potrivit perfect aici. Dacă ai opțiunea de a alege, alege acest gust.

PS. Dacă faci acest tort și vei considera că este prea dulce, nu spune că nu te-am avertizat.

Pentru blat ai nevoie de:

  • 1/2 cană ulei
  • 1/3 cană apă
  • 160 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 3 ouă
  • 1 1/4 cană făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 40 g ciocolată neagră, tocată

Preparare blat:

Într-o cratiță punem uleiul, apa, cacao și jumătate din zahăr. Lăsăm să ajungă încet la punctul de fierbere, amestecând din când în când. După ce se încălzește, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.

În masa ușor călduță adăugăm gălbenușurile, le batem cu un tel. Apoi, adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt, amestecând până se omogenizează.

Albușurile le batem până devin spumă tare, adăugând treptat zahărul rămas (1/2 cană) – continuăm să batem până se dizolvă. Împreunăm spuma cu masa de cacao, amestecând ușor. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, de dimensiuni 21×32 cm.

Coacem aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Presăram bucăți de ciocolată tocată și punem din nou în cuptor pentru încă 5 minute.

Pentru umplutură:

  • 1/2 borcan gem de coacăze negre
  • 200 g lapte condensat îndulcit – poate fi omis
  • 60 g ciocolată neagră sau cu lapte – pentru decor

După ce prăjitura este gata, o înțepăm cu un băț pentru frigărui și o stropim cu laptele condensat (cel mai bine se face acest lucru cu o lingură, așteptând ca aluatul să absoarbă lichidul – acest pas poate dura puțin, însă nu este obligatoriu și poți să-l omiți complet).

Lăsăm prăjitura să se răcească complet. Apoi, o ungem cu gemul de coacăze negre.

Cremă de frișcă cu caramel:

  • 330 g smântână 36%, rece
  • 150-200 g caramel din conservă (eu am folosit cu aromă de advocaat)
  • 1 linguriță gelatină

Preparare crema:

Gelatina o dizolvăm în 3 lingurițe de apă rece, lăsăm câteva minute să se hidrateze, apoi o încălzim la foc mic până se dizolvă complet.

Smântâna rece o batem până devine tare. La final, adăugăm caramelul și gelatina dizolvată. Mixăm până se omogenizează. Crema se întinde peste tort. Se presară cu ciocolată rasă.

Tags: Prajituri cu caramel

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară