angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Rețetă de mici cu carne de oaie (cu vită și porc) – condimentați foarte bine

Rețetă de mici cu carne de oaie (cu vită și porc) – condimentați foarte bine

Carnea de oaie e pentru cunoscători. Are o aromă puternică, specifică, pe care ori o iubești, ori o eviți. Dar în mititei, atunci când este combinată cu condimentele potrivite și frământată ca la carte, carnea de oaie capătă noblețe: gust bogat, textură fragedă, suculență naturală și un parfum condimentat care te teleportază în târgurile orientale și la stânele românești de altădată.

Această rețetă este pentru cei care vor „micul adevărat”, fără compromisuri, cu carne de oaie bine condimentată, așa cum se făcea pe vremuri în Balcani și în satele din sudul României.

Ingrediente pentru 1 kg de pastă de mici:

  • 500 g carne de oaie (ideal: pulpă, piept sau spată)
  • 300 g carne de vită (pentru echilibru de textură)
  • 200 g carne de porc (pentru suculență și legare)
  • 5-6 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură rasă sare grunjoasă
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 1/4 linguriță ienibahar (opțional, pentru notă exotică)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță boia afumată sau iute (opțional)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar (dizolvat în 2 linguri apă)
  • 120 ml supă de oase concentrată (sau apă minerală carbogazoasă)

Mod de preparare:

1. Tocarea cărnii

Toacă fin toate tipurile de carne. Dacă folosești carne de oaie cu multă grăsime, o poți păstra – este perfectă pentru suculență. Amestecul trebuie să fie omogen și bine proporționat pentru a evita un gust copleșitor de oaie.

2. Pregătirea condimentelor

Amestecă toate condimentele și usturoiul într-un bol separat. Poți ajusta intensitatea în funcție de preferințe – această rețetă este „hotărât condimentată”, dar nu picantă.

3. Frământarea

Adaugă condimentele peste carne, apoi încorporează supa de oase sau apa minerală treptat, frământând minimum 10-15 minute. Compoziția trebuie să devină elastică, lipicioasă și lucioasă.

4. Odihna la rece

Acoperă bolul și lasă compoziția la frigider peste noapte (sau minim 6 ore). Această etapă este esențială pentru ca aromele să se „mărite” între ele și pentru ca textura să se stabilizeze.

5. Formarea mititeilor

Cu mâinile ude sau unse cu puțin ulei, formează mititeii egali ca dimensiune (8-10 cm lungime, grosimea de două degete).

6. Gătirea

Încinge bine grătarul sau tigaia grill. Unge ușor grila cu ulei. Gătește mititeii:

  • 3-4 minute pe prima parte, până prind crustă
  • întoarce-i o singură dată
  • mai lasă-i 2-3 minute pe cealaltă parte

🔁 Nu-i apăsa! Nu întoarce prea des! Lasă căldura să-și facă treaba.

Mititeii din carne de oaie sunt o declarație de curaj și gust. Sunt pentru cei care iubesc intensitatea, caracterul și aromele „fără perdea”. Această rețetă le face dreptate: condimentați, suculenți, parfumați – exact așa cum ar trebui să fie.

Dacă vrei să redescoperi mititeii autentici, cu suflet balcanic și forță țărănească, începe cu această combinație. Și nu uita: nu e mititel adevărat fără condimente serioase și carne cu personalitate.

Tags: Rețete cu carne de mielRețete cu carne de oaieRețete de mici

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară