Perfecte pentru ceai si nu numai! În fiecare sfârșit de săptămână pregătesc aceste rulouri cu brânză pentru că toate ingredientele sunt întotdeauna la îndemana!
Abia aștept să împărtășesc cu voi această rețetă fabuloasă de rulouri delicioase! Se fac ușor, rapid și fără drojdie. Incredibil de gustoase, aromate și fragede! Încercați-le deoarece cu siguranță vă vor plăcea.
Acesta este un desert care se prepara foarte usor, iese extraordinar de bun si poate fi servit atat impreuna cu familia cat si cu musafirii.
Ingrediente pentru aluat:
- Ou – 1 buc.
- Zahăr – 3 linguri.
- Zahăr vanilat – 1 lingură.
- Brânză de vaci – 250 g.
- Unt – 80 g.
- Sare – un praf
- Făină – 250 g.
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță.
Mod de preparare – sparg un ou într-un bol. Adaug zahăr și zahăr vanilat și amestec cu o furculiță. Adaug brânza de vaci, untul moale și amestec totul cu furculița.
Adaug sare, făină cernută, bicarbonat și frământ aluatul. Pun în frigider timp de 10 minute.
Umplutură:
- Făină – 70 g.
- Zahăr – 30 g.
- Unt – 30 g.
- Ou – 1 buc. pentru uns
Mod de preparare:
Într-un alt recipient, pun făină și zahăr. Adaug unt moale și combin cu mâinile.
Împart aluatul în două părți și întind. Tai marginile inegale. Pe fiecare parte de aluat întins, pun jumătate din umplutură. Le rulez și le tai în bucăți egale.
Le pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ung cu ou bătut. Coc timp de 20-25 minute la 180 de grade Celsius.
Dacă doriți, presărați rulourile gata cu zahăr pudră. Va doresc spor la gatit si poftă bună!