angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Vinete cu morcov, rețetă delicioasă pentru iarnă

vinete cu morcovi pentru iarna

Această rețetă de conservă de vinete este o alegere elegantă și practică, perfectă pentru cei care își doresc preparate nu doar gustoase, ci și frumos prezentate în borcane. Așezarea legumelor în straturi conferă un aspect ordonat și atractiv, ideal pentru servire la mesele festive sau cadouri culinare de casă. Vinetele coapte adaugă o notă delicată și ușor afumată, completată armonios de ceapă, morcovi crocanți și aroma discretă a usturoiului.

Marinada simplă, dar bine echilibrată, îmbină dulce, acru și sărat într-un mod care scoate în evidență gustul natural al fiecărei legume. Preparatul se păstrează excelent și este gata de servire după câteva zile de stat la rece.

Ai nevoie de:

  • 6 vinete
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 cană de apă
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 0,5 căni de oțet

Mod de preparare:

Taie vinetele cubulețe și coace-le în cuptor timp de 10–15 minute la 200 de grade. Rade morcovii pe răzătoarea pentru morcov coreean, taie ceapa în jumătăți de rondele și toacă usturoiul. Adu apa la fierbere, apoi adaugă oțetul, sarea și zahărul. Așază legumele în borcane, toarnă marinada fierbinte și închide-le ermetic cu capace.

Sfaturi utile pentru un rezultat plin de gust și aspect plăcut:

Așază legumele în borcane în straturi ordonate, alternând culorile și texturile. De exemplu, începe cu rondele de ceapă, urmează morcovi rași, apoi vinete și usturoi – acest aranjament creează un efect vizual atrăgător și ajută la o distribuție echilibrată a aromelor.

Nu coace vinetele prea mult în cuptor – 10–15 minute sunt suficiente. Scopul este să le înmoi ușor și să le dai un gust plăcut, fără să devină moi sau sfărâmicioase. Asta va păstra textura distinctă în borcane.

Toarnă marinada fierbinte imediat după ce ai aranjat legumele, apoi închide borcanele ermetic și întoarce-le cu capacul în jos pentru câteva minute. Acest procedeu ajută la o mai bună etanșare și contribuie la conservarea pe termen lung.

Tags: Conserve de legumeRețete cu vinete

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară