angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Cum să preparați cartofi rumeniți perfect cu unt și usturoi? Amintiți-vă acest truc și NICIODATĂ nu veți mai face cartofi altfel!

Cartofi la cuptor

Crocant la exterior, moi în interior și plini de aromă de usturoi și ierburi – așa gustă cartofii rumeniți perfect cu unt de usturoi! Cu acest truc secret, veți putea întotdeauna să-i pregătiți impecabil, făcându-i vedeta mesei voastre.

Uitați de cartofii fierți simpli! Încercați această rețetă de cartofi rumeniți cu unt de usturoi și experimentați o explozie de arome. Cartofii ușor rumeniți cu unt de usturoi delicios și ierburi sunt o garnitura delicioasa pentru carne, legume la grătar sau chiar ca fel de mancare.

Mod de preparare:

  • 600 g cartofi
  • ulei
  • 25 g unt
  • Sare (după gust)
  • Piper negru măcinat (după gust)
  • 4-5 căței de usturoi
  • Oregano uscat
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Pregătirea cartofilor: Spălați bine cartofii și fierbeți-i în apă sărată. Gătiți timp de 10 minute până când sunt ușor moi.

Pregătirea usturoiului: Între timp, tocați fin usturoiul.

Tăierea cartofilor: Scurgeți cartofii fierți și lăsați-i să se răcească ușor. Apoi tăiați-i în jumătate sau în sferturi, dacă sunt mai mari.

Rumirea cartofilor: Încălziți uleiul și untul într-o tigaie. Adăugați cartofii tăiați și rumeniți-i până devin aurii.

Condimentarea și usturoiul: Adăugați sare, piper negru la cartofi și amestecați. Apoi adăugați usturoiul tocat și oregano-ul uscat. Rumeniți totul împreună pe scurt pentru a amesteca aromele.

Finalizare: Luați cartofii gata rumeniți de pe foc și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat.

SFATURI:

Folosiți cartofi potriviți pentru rumenire.

Tăiați cartofii în bucăți egale pentru o coacere uniformă.

Înainte de a-i coace, ștergeți cartofii cu un prosop de hârtie pentru a-i face crocanți.

De asemenea, puteți aromatiza untul de usturoi cu alte ierburi, precum rozmarinul sau cimbrul.

Trucul secret pentru cartofii crocanți perfect constă în pre-gătirea lor. După spălare, fierbeți cartofii în apă sărată timp de 10 minute până devin ușor moi. Apoi scurgeți-i și lăsați-i să se răcească ușor. Acest pas împiedică cartofii să se desprindă în timpul coacerii, lăsând interiorul moale.

Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata delicioasa de conuri de pin
Rețete

Dulceață naturală din conuri de pin pentru iarnă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară