angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Pastă de roșii cu usturoi – Adjika – o rețetă foarte gustoasă, perfectă pentru toată iarna

Pastă de roșii cu usturoi – Adjika – o rețetă foarte gustoasă, perfectă pentru toată iarna

Salutari tuturor! Vreau să vă împărtășesc o rețetă simplă pentru o adjika foarte gustoasă pentru iarnă, pe care o gătesc de mulți ani. Conform acestei rețete, adjika este aromata și moderat de picanta dar mai puteti adauga ardei iute, dupa gust.

Un adaos excelent la preparatele din carne și pur și simplu o puteti manca cu pâine. O astfel de adjika se păstrează perfect în cămară sau la temperatura camerei (dupa deschidere se pune la frigider) până în sezonul următor.

Vom avea nevoie:

  • roșii – 3 kg
  • ardei dulce – 1,5 kg
  • usturoi – 200 gr
  • ardei iute – 3 bucati (după gust)
  • zahăr – 150 gr
  • sare – 100 gr
  • ulei de floarea soarelui – 100 ml
  • oțet 9% – 120 ml

Mod de preparare pas cu pas:

Separati usturoiul în căței și turnați apă fierbinte peste el. Se da deoparte in timp ce pregatim celelalte legume. Asa se curata usturoiul foarte repede si usor.

Roșiile le spălăm sub apă și le tăiem în 2 sau in 4 pentru a le putea da printr-o mașină de tocat carne.

Spălați ardeiul dulce, tăiați tulpina și îndepărtați semințele. Tăiați bucăți și măcinați împreună cu roșiile prin mașină de tocat carne.

Se pun rosiile si ardeiul pe foc, se fierbe, amestecand din cand in cand, timp de 30 de minute.

În timp ce se fierb roșiile și ardeii, curățați usturoiul (acum se curăță ușor), tăiați tulpina ardeiului iute și măcinați-l cu tot cu semințe + usturoiul prin mașina de tocat carne.

După 30 de minute, roșiile și ardeii sunt fierți. Adăugați usturoi și piper, 100 gr. sare, 150 gr. zahăr, 100 ml de ulei de floarea soarelui și se fierbe, amestecând, încă 10 minute. Gustam de sare si zahar, daca lipseste ceva, adaugam.

După 10 minute se adaugă 120 ml otet se mai fierbe 2-3 minute si se stinge focul.

Se toarnă în borcane presterilizate și se inchid bine capacele.

O astfel de adjika este perfect depozitată în camara, pentru toată iarna!

Aceasta este cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de adjika pe care o fac de mulți ani. Un adaos excelent la orice fel de mâncare din carne. Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară