angela.
12 iulie (sâmbătă), 2025
angela.

Așa prăjesc eu peștele pentru a rămâne suculent și fraged

Peste prajit in crusta crocanta

Peștii precum bibanul sunt folosiți pe adesea la gătit pentru ca are carne slabă și fragedă, care aproape nu are oase. Carnea de biban este hrănitoare și săracă în calorii.

O rețetă bună pentru prepararea unui astfel de pește nu ar trebui sa va ia prea mult timp pentru a o face. Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să vă împărtășesc o rețetă rapidă și, de asemenea, să facem un sos delicios pentru a completa cat mai bine.

Ingrediente:

  • făină de grâu – 4 linguri;
  • făină de porumb – 4 linguri;
  • biban – 3 kg;
  • roșii – 2-3 buc;
  • ardei iute – 1 buc (optional);
  • ardei gras;
  • usturoi – 4-5 căței;
  • muștar – 2 lingurițe;
  • boia afumată (sau boia dulce) – 2 lingurițe;
  • sare, piper;
  • mărar, coriandru – 30 gr;
  • ulei – 30 ml.

Preparare:

Taiem coada si capul pestelui si facem tăieturi pe lungimea întregului pește dupa care il impartim in bucati potrivite. Transferați într-un castron. Se pune sare, se amestecă și se lasă 30 de minute.

Pregatirea sosului – împărțiți roșiile în jumătate și dați-le pe răzătoare, fara coaja sau le puteti trece prin blender. Tăiați ardeiul gras în bucăți. Procedăm la fel și cu ardeiul iute. Tocați mărunt usturoiulsi punem toate legumele la robot pentru a le marunti. Combinăm preparatul obtinut cu roșiile. Adaugă aici mărar tocat mărunt, sare si piper dupa gust. Adăugați două lingurițe de muștar si se amestecă cu o lingură.

Puneți făina de grâu și porumb pe o farfurie plată împreună cu boia de ardei afumată.

Puneti ulei intr-o tigaie si lasati sa se incinga foarte bine. Dati peștele mai întâi prin amestecul de făină, apoi punem la prajit pe fiecare parte. Se prăjește timp de 5 minute dupa care transferați pe un prosop de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Peste prajit in crusta crocantaBucățile de pește gata prajite pot fi date prin sos și savurate la cina, alaturi de o mamaligă caldă. Pofta buna tuturor!

Tags: Retete cu peste

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară