Iese întotdeauna delicioasa și niciodată nu sunt probleme atunci cand o fac! Rețeta de astăzi este pentru cea mai gustoasa și moale prajitura Spartak! Crema este foarte delicată, fină si se imbina perfect cu foile de cacao. Pur și simplu se topește în gură!
Ingrediente pentru foi:
- Zahăr 200 g
- Cacao 80 g
- Lapte rece 200 ml
- Miere 4 linguri
- Unt 100 g
- Bicarbonat de sodiu 2 lingurițe
- Ouă 2 buc
- Făină 650 g
Cremă:
- Amidon 80 g
- Zahăr 400 g
- Zahăr vanilat 20 g
- Lapte 1 l
- Ouă 2 buc
- Unt 400 g
Glazură de ciocolată:
- Zahăr 100 g
- Cafea fiartă sau instant 75 ml
- Unt 100 g
- Cacao 4 linguri
- Vodcă/rom pentru aroma 1 lingură (opțional)
Preparare:
Cremă:
Amestec amidonul, zahărul vanilat și zahărul. Într-un castron separat, bat ouăle cu o furculiță și torn 250 ml de lapte. Amestec bine ingredientele uscate și umede. Apoi adaug încă 750 ml de lapte și amestec.
Gătesc crema până se îngroașă. Acopăr cu folie de plastic în contact și las să se răcească.
Foi:
Amestec făina, cacao, laptele și amestec până devine omogen. Apoi adaug mierea. Pun compozitia pe baie de aburi, apoi adaug unt, bicarbonat, ouă bătute și amestec bine. Gătesc încă 6-7 minute și iau de pe foc.
Adaug treptat făina cernută și amestec cu o lingură. Las să se încălzească timp de 5-7 minute.
Apoi frământ aluatul cu mâna. Împart în 7 părți egale, formez bile.
Întind aluatul pe făină la dimensiunea formei (38×29 cm). Tapetez și forma cu făină, așez aluatul, înțep cu o furculiță. Coc foile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 4 minute. Foile sunt subțiri, deci se coc repede. Coc 7 astfel de foi identice.
Pasul 2 la cremă:
Bat untul la temperatura camerei cu un mixer. Adaug treptat crema pe care am făcut-o mai devreme. Crema ar trebui să fie pufoasă.
Asamblez prajitura. Ung fiecare foaie cu cremă. Las la temperatura camerei timp de 2 ore.
Acopăr cu glazură de ciocolată, pun în frigider peste noapte. Poftă bună!