angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Rețetă de lux – mici cu bere neagră (amestec de vită și porc)

Rețetă de lux – mici cu bere neagră (amestec de vită și porc)

Mititei cu bere neagră și ceapă caramelizată – o rețetă cu personalitate, perfectă pentru gurmanzi și iubitori de grătar! Aici nu mai vorbim doar despre mici, ci despre o reinterpretare elegantă și îndrăzneață a unei rețete clasice. Berea neagră aduce note de malț, cacao și ușoară amăreală, iar ceapa caramelizată completează totul cu o dulceață subtilă care echilibrează perfect compoziția.

Textura rămâne fragedă, suculentă și bine legată, iar gustul este profund, cu o aromă ușor afumată de la boia și o complexitate care se simte în fiecare îmbucătură. Sunt mititei care impresionează fără să epateze, ideali pentru momente speciale sau pur și simplu pentru atunci când vrei ceva deosebit.

Ingrediente

  • 400 g carne tocată de vită (cu 15-20% grăsime)
  • 300 g carne tocată de porc (preferabil ceafă sau piept)
  • 2 cepe mari galbene
  • 1 lingură ulei pentru caramelizat ceapa
  • 150 ml bere neagră (tip stout – rece)
  • 1 linguriță rasă sare
  • 1 linguriță boia dulce afumată
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • 1/4 linguriță ienibahar măcinat (opțional, dar recomandat)
  • 5 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 lingură ulei pentru modelare

Mod de preparare

1. Caramelizează ceapa: toacă ceapa fin și călește-o într-o tigaie cu puțin ulei, la foc mic, timp de 10-15 minute, până devine moale, lucioasă și capătă o culoare arămie. Las-o să se răcească complet.

2. Într-un bol mare, pune cele două tipuri de carne. Adaugă condimentele, usturoiul și ceapa caramelizată răcită.

3. Toarnă berea rece treptat și începe să frămânți. Petrece câteva minute bune frământând ca să obții o compoziție lipicioasă și legată.

4. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin 6 ore (ideal peste noapte).

5. Formează mititeii cu palmele unse cu ulei.

6. Gătește-i pe grătar încins sau într-o tigaie grill, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin rumeni la exterior și suculenți în interior.

7. Lasă-i 5 minute pe farfurie, acoperiți ușor, înainte de servire – se vor fragezi și mai bine.

🍽️ Ponturi de gust

  • Berea neagră oferă o aromă ușor amară, malțuită, care contrastează perfect cu dulceața cepei caramelizate.
  • Dacă nu ai stout, poți folosi și o bere brună românească, dar ideal e una cu note de cafea sau ciocolată.
  • Ceapa caramelizată nu se simte ca textură, dar influențează mult gustul – nu o să vrei să mai faci mici fără ea.
  • Poți adăuga și 1 linguriță de muștar Dijon în compoziție pentru un plus de aciditate și profunzime.

Mititei parfumați, suculenți, cu un gust profund și echilibrat. Crusta rumenă ascunde un miez moale, aromat și plin de personalitate. Sunt perfecți pentru grătare cu prietenii sau pentru un weekend în familie în care vrei să impresionezi.

Acești mititei sunt alegerea perfectă pentru un grătar cu prietenii sau o masă în familie cu ceva „în plus”. Servește-i cu pâine rumenită, muștar clasic sau picant și un pahar de bere rece – de preferat aceeași cu care ai pregătit compoziția.

Poftă bună și să aveți parte de grătare reușite, conversații savuroase și momente memorabile! 🍻

Tags: Rețete de mici

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară