angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Rețetă delicioasă de burek turcesc, făcut la tigaie – ingrediente simple și rezultat delicios!

Burek turcesc cu branza

Pentru aceasta reteta eu am folosit o umplutura de telemea cu cascaval insa voi il puteti umple cu ce va place voua – carne, legume, alte tipuri de branzeturi.

Reteta este una foarte simpla dar foarte gustoasa. De obicei, burekul se gateste la cuptor dar eu am incercat sa-l fac la tigaie si a iesit extraordinar de bun. Secretul este sa il gatiti la un foc foarte mic.

Pregătire: 10 minute

Gătire: 20 minute

Total: 30 minute

Ingrediente necesare:

  • Foi de placinta din comert – 600 gr
  • 200 gr telemea
  • Ceapa verde/patrunjel/marar
  • 100 gr cascaval ras

Pentru „sos”:

  • 2 ouă
  • 1 ceașcă de apă 150 ml
  • 1/2 ceașcă de ulei 75 ml

Pentru uns deasupra:

  • 2 linguri de unt

Mod de preparare:

Pentru sosul de burek, puneti ingredientele necesare într-un castron și amestecați până se omogenizează. Lăsați o foaie de aluat întreagă și rupeți celelalte două în funcție de dimensiunea tigaii de copt.

Așezați întreaga foaie de aluat în tava (cratita/tigaie) unsă cu unt și lăsați marginile foii să atârne pe marginile vasului. Așezați un strat de aluat rupt deasupra și turnați o parte din compozitia de oua peste aluat. Așezați un alt strat de aluat și turnați din nou o parte de sos.

După ce ați așezat jumătate din foile de placinta, întindeți umplutura de brânză și pătrunjel și așezați restul aluatului în aceeași manieră în tavă. Turnați sosul rămas peste foile de placinta.

Îndoiți bucățile de foi de jos care atârnă de margini în sus și neteziți partea de sus a burekului. Adăugați 1 lingură de unt solid deasupra burekului și acoperiți tigaia cu un capac.

Gătiți la foc mic pe cel mai mare arzător al aragazului timp de 12-15 minute, verificați partea de jos și, dacă este rumenită, întoarceți-o pe cealaltă parte. Gătiți această parte timp de 7-8 minute și pregătiți burekul pentru servire.

Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară