angela.
24 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

retete si beneficiile conurilor de brad

Proprietățile curative ale conurilor tinere de pin erau cunoscute încă de strămoșii noștri vindecători.

Ei adunau aceste daruri ale pădurii la fel ca rășina și acele de pin, iar apoi le foloseau pentru tratarea stomacului, articulațiilor și organelor respiratorii. Cercetările moderne au arătat că conurile de pin au într-adevăr o serie de proprietăți benefice. Nu este de mirare că sunt tot mai folosite în medicina alternativă pentru tratarea și prevenirea diferitelor afecțiuni.

Conurile conțin fitoncide – substanțe biologic active care distrug sau inhibă creșterea bacteriilor periculoase, îmbunătățind imunitatea. Este natural, având în vedere că știm cu toții cât de benefic este să respirăm aerul din pădurile de pin. De aceea, utilizarea conurilor de pin pentru tuse și primele semne de răceală este foarte populară. Ele sunt, de asemenea, un remediu excelent pentru persoanele care suferă de bronșită sau tuberculoză.

Beneficiul conurilor de pin este datorat și conținutului lor de tanin. Această substanță astringentă luptă împotriva inflamațiilor, sângerărilor și toxinelor. Acidul ascorbic din compunerea lor întărește imunitatea și calmează sistemul nervos. Conurile tinere de pin conțin, de asemenea, vitaminele B, K și P, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc și alte elemente macro și micro nutritive.

Conurile de pin sunt utilizate în medicina populară pentru tratarea:

  • anemiei;
  • gastritei și ulcerului gastric;
  • insomniei;
  • acneei;
  • astmului;
  • sângerării gingiilor;
  • mătreții etc.

Există dovezi că se pot folosi conuri de pin pentru prevenirea unui accident vascular cerebral, dar acest lucru se referă mai mult la prevenție și perioada de recuperare.

Așadar, am aflat ce beneficii au conurile de pin, acum să vedem și despre posibilele lor efecte adverse.

Conurile de pin – contraindicații

Consumarea conurilor de pin poate fi însoțită de unele restricții. Astfel, nu se recomandă utilizarea preparatelor pe bază de conuri de pin:

  • femeilor însărcinate și care alăptează;
  • copiilor sub 7 ani;
  • persoanelor dependente de alcool;
  • persoanelor care suferă de boli ale ficatului și rinichilor, în special hepatită;
  • persoanelor alergice.

Persoanele peste 60 de ani trebuie să utilizeze cu prudență tinctura din conuri de pin și alte preparate pe bază de conuri verzi. În caz de intoleranță individuală, chiar și persoanele sănătoase pot experimenta dureri de cap și de stomac.

Confitura din conuri de pin are și ea anumite contraindicatii, pe lângă cele menționate. Dacă se consumă mai mult de 1-2 linguri pe zi, pot apărea probleme cu rinichii.

În cazul bolilor cronice, tratamentele cu conuri de pin trebuie efectuate doar după consultarea unui specialist.

Când se recoltează conurile de pin

În funcție de regiune și condițiile climatice, perioada de recoltare a conurilor de pin variază. De obicei, acestea se culeg la sfârșitul lunii iunie – august și sunt prelucrate imediat sau uscate pentru a fi păstrate până iarnă. Se folosesc conurile verzi, care sunt încă închise. Alegeți exemplare moi, de până la 4 cm lungime, fără defecte. În unele cazuri, se pot aduna și conuri deja deschise, dar pregătirea lor va fi mai dificilă.

Pentru colectarea conurilor de pin, alegeți arbori departe de drumuri și fabrici industriale. Nu adunați materie primă din pini putreziți sau deteriorați de dăunători.

Conurile culese trebuie sortate, curățate de ace, spălate și uscate. În timpul lucrului, este convenabil să purtați mănuși pentru a nu vă murdări pe mâini cu rășina lipicioasă. Acum să vedem ce putem face cu aceste conuri de pin!

Confitură din conuri de pin

Există multe rețete pentru a face conuri de pin, dar noi vă propunem cea mai rapidă și simplă, care păstrează substanțele benefice. Conurile din confitură sunt comestibile, sunt moi și au o ușoară amăreală.

Ingrediente: 1 kg de conuri de pin verzi, 1 kg de zahăr, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Lăsați conurile la înmuiat în apă timp de o zi pentru a reduce amăreala. Apoi puneți-le într-o cratiță, adăugați 1 litru de apă și aduceți la fierbere. Îndepărtați spuma și impuritățile, ștergeți lingura de rășină. Repetați acest proces pe parcursul gătitului. Adăugați zahărul și fierbeți amestecul la foc mic timp de 1,5-2 ore, până când capătă o culoare roșiatică. Confitura este gata când este turnată în borcane sterilizate.

Tinctură din conuri de pin

Tinctura de conuri de pin pe alcool este utilizată în perioada de recuperare după accidente vasculare cerebrale și infarcte. De asemenea, ajută la întărirea imunității și accelerează vindecarea răcelilor. Este recomandat să se consume tinctura diluată, de exemplu, adăugând 1 linguriță în ceai. Copiilor nu li se permite să consume acest preparat. În ciuda proprietăților sale curative, tinctura de conuri de pin nu trebuie utilizată mai mult de 1-2 luni, după care este necesar un interval de pauză înainte de a relua tratamentul.

Ingrediente: 10-11 conuri de pin verzi, 0,5 l de alcool, 1 linguriță de oțet de mere.

Mod de preparare: Curățați conurile de impurități, puneți-le într-un recipient cu alcool și lăsați-le timp de 10 zile într-un loc întunecat. După aceea, strecurați tinctura și adăugați oțetul de mere. Tinctura se păstrează până la 1,5 ani.

Miere din conuri de pin

Acest remediu este de neprețuit în sezonul răcelilor și gripei! Mierea se prepară destul de ușor și se păstrează mult timp.

Ingrediente:

  • 70 conuri de pin verzi,
  • 0,8 kg de zahăr,
  • 1 litru de apă,
  • sucul de la 1 lămâie.

Mod de preparare:

Adăugați conurile în apă și aduceți la fierbere. Îndepărtați spuma și fierbeți amestecul la foc mic timp de 30 de minute. Lăsați să se răcească și lăsați-le să stea timp de o zi pentru a se infuza. După aceea, strecurați lichidul prin tifon, adăugați zahărul și fierbeți amestecul la foc mic încă 2-2,5 ore. Când lichidul devine vâscos și asemănător cu mierea, adăugați sucul de lămâie, amestecați bine și turnați în borcane.

Sirops din conuri de pin

Această rețetă nu necesită fierbere și se prepară direct în borcan. Pentru o cană de apă fierbinte se adaugă o linguriță de sirop și se bea dimineața pe stomacul gol sau seara.

Ingrediente:

  • 1 kg de conuri de pin verzi,
  • 0,5 kg de zahăr.

Mod de preparare:

Puneți conurile într-un borcan și acoperiți-le cu zahăr. Când începe să iasă suc, puneți-le în borcane și presărați-le cu puțin zahăr, astfel încât să fie complet acoperite. Așezați borcanele într-un loc întunecat și cald, dar astfel încât să le puteți agita cu ușurință. Este recomandat să le agitați de mai multe ori pe zi, până când zahărul se dizolvă complet. Când se întâmplă acest lucru, siropul este gata de utilizare. Păstrați-l într-un loc întunecat.

Decoct din conuri de pin

Rețeta cea mai simplă din conuri de pin, care va curăța vasele de sânge și va alina insomniile.

Ingrediente: 5 conuri de pin, 500 ml apă, 1 linguriță de miere de albine.

Mod de preparare: Adăugați conurile în apă într-o cratiță mică și puneți-le pe foc mic. Când apa începe să fiarbă, mai lăsați-le să fiarbă 15 minute. După aceea, strecurați decoctul și adăugați mierea. Beți câte puțin pe parcursul zilei.

***

Prepararea conurilor de pin este un proces fascinant și accesibil tuturor. Iar după ce încercați aceste preparate, veți descoperi beneficiile acestui produs al pădurii. Vă dorim multă sănătate dumneavoastră și celor dragi!

Tags: Dulceata din conuri de bradSirop de brad

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară