angela.
13 iunie (vineri), 2025
angela.

Gogonele murate, cu usturoi: se păstrează crocante și foarte gustoase

Gogonele cu usturoi

Gogonele picante, murate, condimentate si foarte aromate. O gustare excelentă pentru carne și cartofi!

Eu pregatesc mereu cateva borcane pentru iarna si de cele mai multe ori, folosesc borcane de 1 litru dar voi puteti folosi borcane mai mari sau chiar mai mici, cum doriti si cum aveti la indemana. Aceste gogonele (sau rosii verzi, cum vreti sa le numiti) vor fi pe placul tuturor pentru ca sunt extraordinar de gustoase.

Ingrediente pentru 2 borcane de 1 litru:

  • roșii verzi – 1 kg
  • usturoi – 2 capatani
  • ardei iute – 1-2 buc
  • pătrunjel, mărar
  • frunză de dafin – 2 buc
  • piper negru boabe – 10 buc
  • coriandru – 0,5 linguriță
  • sare – 1 lingura
  • zahăr – 3 linguri
  • oțet 9% – 6 linguri

Mod de preparare:

Pentru aceasta conserva, este mai bine să alegeți rosii verzi, mai tari si de marime medie. Roșiile trebuie să fie pre-înmuiate in saramura. Pentru a face acest lucru, turnați 2 litri de apă rece într-o cratita, adăugați 1 lingură de sare, amestecați până se dizolvă. Se pun roșiile în apa cu sare și se lasă 30 de minute, apoi se scurg de apă, se umple din nou cu o nouă saramura și se mai lasă 30 de minute. După aceea, spălați roșiile cu apă rece.

Pregatim umplutura cu care vom umple rosiile. Se toacă usturoiul și ardeiul iute, nu foarte mărunt, se toacă verdeața și se amestecă totul. Pune o frunză de dafin, boabe de piper negru și semințe de coriandru pe fundul borcanelor curate.

Tăiați roșiile în cruce, fără a tăia până la capăt. Umpleți cu umplutura pregătită și puneți în borcane.

Se toarnă apă clocotită peste roșii, se acoperă cu capace și se lasă 15-20 de minute. Apoi scurgeți apa din conserve, intr-o oala, adăugați sare, zahăr, lasati la fiert și turnați oțetul la sfârșit.

Se toarnă marinada fierbinte rezultată peste roșii dupa care puneti borcanele la sterilizat. Pentru a face acest lucru, puneți un prosop pe fundul tigaii, puneți borcanele, turnați apă caldă până la aproape sus si strangeti bine capacele.

Aduceți apa la fiert la foc mediu-mare și sterilizați timp de 15 minute, la un clocot moderat. Apoi verificati bine capacele borcanelor, întoarceți-le cu susul în jos și înfășurați-le cu o patura până se răcesc complet. După răcire, depozitați într-un loc răcoros.

Sper că o sa va fie de folos aceasta rețeta pentru un preparat simplu și gustos pentru iarnă. Spor la treaba!

 

Tags: Reéte pentru iarnăRețete de murături

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad cu zahar brun
Rețete

Sirop din muguri de brad sau molid, rețetă cu zahăr alb sau brun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară