Gogosi aromate și incredibil de gustoase, preparate din produse simple și ieftine! Este foarte ușor să faci o astfel de gustare dulce și nu ai nevoie de cuptor.
Eu le-am pus in mijloc niste Nutella dar voi puteti folosi orice alta crema de ciocolata, dulceata, gem sau lapte condensat fiert. Chiar le puteti consuma si simple, daca nu vreti sa mai adaugati nimic dulce peste acestea. Modul de preparare este foarte simplu, aluatul iese pufos, moale, aerat si parfumat.
Ingrediente:
- Lapte cald – 200 ml
- Drojdie uscată – 7 gr
- Ou – 1 bucată
- zahăr vanilat – 8 gr
- zahar – 2 linguri
- Ulei de floarea soarelui – 50 ml
- Făină – 400 de gr
- Sare – un praf
- Nutella sau lapte condensat fiert
Vă împărtășesc rețeta de gătit:
Se adauga drojdia în laptele cald și se amestecă. Se toarnă zahărul vanilat, zahărul granulat în recipientul in care am pus oul și se bate cu un tel. Se toarnă ulei și se amestecă dupa care se adauga compozitia de lapte cu drojdie (dupa ce drojdia a crescut).
Se toarnă făina, sarea și se amestecă cu o spatulă. Se framanta aluatul, se acopera cu folie alimentara, un prosop si se lasa la dospit o ora.
Împărțiți aluatul în 9 părți și rulați fiecare parte într-o bilă. Întindeți fiecare bila cu un sucitor, intr-o foaie grosuta și puneți-o pe o foaie de hârtie de copt.
Facem o adâncitură în centrul gogosii, folosind un capac de la o sticla. Acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 25 de minute, sa creasca.
Gogosile se pun la prajit, in uleiul foarte bine incins iar dupa ce s-au prajit pe ambele parti, le dam prin zahar si le punem in mijloc dulceata, lapte condensat fiert sau Nutella. Daca nu doriti sa umpleti cu ceva dulce, puteti sa nu mai faceti acea adancitura cu capacul.
Pofta buna!