angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Tort Bounty cu brânză dulce. Bucurați-i pe cei dragi cu ceva dulce și delicios!

prajitura bounty cu branza dulce

Voi pregăti un tort foarte delicios, fără coacere, cu brânză de vaci, fin, dulce și cu un gust plăcut de cocos! Laptele condensat caramelizat poate fi înlocuit cu gemul sau dulceața preferată. Eu am folosit biscuiți galette, care nu se înmoaie prea mult. Așadar, dacă doriți un tort mai moale, este mai bine să folosiți biscuiți fragezi sau crackers.

Ingrediente pentru o formă de 25 x 12 cm:

  • 2 pachete de brânză de vaci (a câte 180 g)
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 100 ml smântână lichidă sau lapte
  • 50 g unt
  • 5 g gelatină + 3 linguri de apă
  • 80 g fulgi de cocos
  • 100 ml smântână lichidă sau lapte
  • 100 g biscuiți
  • 100 g lapte condensat caramelizat

Pentru glazura:

  • 50 g ciocolată
  • 20-30 g unt

5 g de gelatină se pun la înmuiat în 3 linguri de apă la temperatura camerei, se amestecă și se lasă deoparte pentru timpul indicat pe ambalaj.

Se pun 80 g de fulgi de cocos într-o crăticioară, se adaugă 100 ml de smântână lichidă sau lapte și se fierb fulgii de cocos timp de 5-7 minute.

La 360 g de brânză de vaci se adaugă 100 g de zahăr și 1 linguriță de zahăr vanilat. Se toarnă 100 ml de smântână lichidă sau lapte. Se mixează bine totul cu un blender vertical.

Se adaugă 50 g de unt moale și se mixează din nou.

Acum am nevoie de biscuiți, de preferat biscuiți fragezi, dar voi folosi galette, pentru că soțului meu îi plac mai mult, spune că „ai ce mesteca”.

Am încălzit puțin laptele condensat caramelizat, astfel încât să fie mai ușor de întins pe biscuiți. Laptele condensat caramelizat poate fi înlocuit cu gemul sau dulceața preferată.

-4

Deasupra așez un alt strat de biscuiți și apăs ușor.

Gelatina înmuiată am topit-o la microunde, am turnat-o și am amestecat-o cu blenderul.

La final, adaug fulgii de cocos și amestec.

Toarnă crema în formă și așază din nou biscuiți deasupra.

Am luat 50 g de ciocolată și o bucățică mică de unt, le-am topit într-un bol mic la microunde. Cu ciocolata topită, acopăr complet tortul și îl pun la frigider timp de 2 ore.

-8

Tortul întărit se scoate din formă cu ajutorul foliei și poate fi servit la masă! Tortul este foarte delicios, cu un gust intens de cocos.

-9

Poftă bună!

-10

Tags: Prăjitură cu cocosPrăjitură fără coacere

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară