Voi pregăti un tort foarte delicios, fără coacere, cu brânză de vaci, fin, dulce și cu un gust plăcut de cocos! Laptele condensat caramelizat poate fi înlocuit cu gemul sau dulceața preferată. Eu am folosit biscuiți galette, care nu se înmoaie prea mult. Așadar, dacă doriți un tort mai moale, este mai bine să folosiți biscuiți fragezi sau crackers.
Ingrediente pentru o formă de 25 x 12 cm:
- 2 pachete de brânză de vaci (a câte 180 g)
- 100 g zahăr
- 1 linguriță de zahăr vanilat
- 100 ml smântână lichidă sau lapte
- 50 g unt
- 5 g gelatină + 3 linguri de apă
- 80 g fulgi de cocos
- 100 ml smântână lichidă sau lapte
- 100 g biscuiți
- 100 g lapte condensat caramelizat
Pentru glazura:
- 50 g ciocolată
- 20-30 g unt
5 g de gelatină se pun la înmuiat în 3 linguri de apă la temperatura camerei, se amestecă și se lasă deoparte pentru timpul indicat pe ambalaj.
Se pun 80 g de fulgi de cocos într-o crăticioară, se adaugă 100 ml de smântână lichidă sau lapte și se fierb fulgii de cocos timp de 5-7 minute.
La 360 g de brânză de vaci se adaugă 100 g de zahăr și 1 linguriță de zahăr vanilat. Se toarnă 100 ml de smântână lichidă sau lapte. Se mixează bine totul cu un blender vertical.
Se adaugă 50 g de unt moale și se mixează din nou.
Acum am nevoie de biscuiți, de preferat biscuiți fragezi, dar voi folosi galette, pentru că soțului meu îi plac mai mult, spune că „ai ce mesteca”.
Am încălzit puțin laptele condensat caramelizat, astfel încât să fie mai ușor de întins pe biscuiți. Laptele condensat caramelizat poate fi înlocuit cu gemul sau dulceața preferată.
Deasupra așez un alt strat de biscuiți și apăs ușor.
Gelatina înmuiată am topit-o la microunde, am turnat-o și am amestecat-o cu blenderul.
La final, adaug fulgii de cocos și amestec.
Toarnă crema în formă și așază din nou biscuiți deasupra.
Am luat 50 g de ciocolată și o bucățică mică de unt, le-am topit într-un bol mic la microunde. Cu ciocolata topită, acopăr complet tortul și îl pun la frigider timp de 2 ore.
Tortul întărit se scoate din formă cu ajutorul foliei și poate fi servit la masă! Tortul este foarte delicios, cu un gust intens de cocos.
Poftă bună!