Această salata minunata va poate salva in situatiile in care se anunta musafiri si nu aveti foarte mult timp la dispozitie sa gatiti ceva delicios. Poate fi servita atat la mesele de sarbatoare cat si in oricare zi a saptamanii.
Salata este simpla, rapida, gustoasa si hranitoare. Recomand sa o incercati atunci cand vreti sa pregatiti rapid ceva bun de mancare.
Ingrediente necesare pentru salata:
- brânză – 200 de grame
- șuncă – 300 de grame
- 2 castraveți proaspeți (fara coaja)
- 2-3 oua fierte
- maioneza
- morcovi marinati in stil coreean – 150 de grame
- muștar cu semințe – 2 lingurițe
- sare si piper macinat
- cateva seminte de susan pentru ornat
De asemenea, daca doriti, puteti adauga in compozitia salatei masline intregi sau masline tocate, mazare verde de la conserva. Ceapa marinata in otet de mere se potriveste bine cu ingredientele.
Mod de preparare:
Amestecați maioneza cu muștar, transferați acest amestec într-un poș. O sa montam salata într-un inel de inox iar baza va fi o farfurie intinsa. Puteti face asa sau puteți pur și simplu să amestecați toate ingredientele și să asezonați cu un amestec de muștar și maioneză.
Tăiați șunca fâșii. Curățați castraveții de coajă și tăiați-i fâșii. Dati ouăle si branza pe razatoare si pastrati-le în boluri diferite.
Puneți forma pe o farfurie și intindeti un strat subtire de maioneză – acest lucru va face salata mai suculentă. Așezăm jumătate din brânza rasă, punem maioneză, apoi jumătate din șuncă. Dacă adăugăm ceapă și mazăre, atunci așezăm aceste straturi unul după altul. Fiecare strat este uns cu maioneza.
Întindem din nou brânza și șunca + maioneza. Acum este rândul unui strat de castraveți, apoi ouă fierte. Întindem morcovii ca ultim strat. Se presara cu seminte de susan. În plus, puteți decora salata cu crenguțe de verdeață proaspătă, precum și cu măsline sau măsline tocate.
Salata poate fi lăsată la frigider 2-3 ore (dacă timpul o permite), caz în care va deveni și mai gustoasă.